Hogyan találhatsz minél hamarabb állást?

2022.01.17. - hétfő

A munkakeresés általában egy hosszú és rögös folyamat, hiszen számtalan tényezőnek kell stimmelnie ahhoz, hogy a tied legyen a kívánt állás. Nem csak a munkáltatónak kell megfelelned, de önmagad elvárásait is szem előtt kell tartanod.

Vannak, akik hamar találnak munkát, hiszen céltudatosan tudják, merre vegyék az irányt. De legyünk őszinték: az emberek többségének hónapok kellenek ahhoz, hogy ideális álláshoz jussanak.

Íme néhány tipp, miként találhatsz rá minél rövidebb időn belül álmaid állására!

Tegyél össze egy kreatív önéletrajzot

Kreatív alatt nem tele színezett, túlzóan feltűnő önéletrajzot értünk, helyette olyat, ami figyelemfelkeltő és összeszedett. Előnyös, ha teszel be magadról képet, hiszen az embereknek fontos a külső megjelenés, minden hátsó szándék nélkül. A lényeg, hogy ápolt és igényes legyél a képen, és lehetőleg formális ruhában, egyszerű háttér előtt készüljön. Nyaralós, hegymászós képek nem minden esetben élveznek előnyt, attól függ mire jelentkezel. Az önéletrajzod tartalmazzon továbbá minden fontos információt rólad, kiemelve a szakmai tapasztalataidat, a tanulmányaidat és a nyelvtudásodat, ha van. Nem szükséges kisregényt írni, de legyen benne minden, ami miatt alkalmasnak találnak majd.

Regisztrálj álláskereső portálokra

Manapság rengeteg álláshirdetési oldal lelhető fel online, ami nagyban megkönnyíti az életünket. Otthonról kényelmesen tudsz keresgélni a munkalehetőségek közül, leszűrve azokra a paraméterekre, amik számodra fontosak. Azzal, hogy regisztrálsz, nem csak te látod őket, de ők is látnak téged, hiszen könnyen eljut az önéletrajzod egy fejvadászhoz vagy egy cég HR szakemberéhez.

Látogass el állásbörzékre

Az állásbörzék és egyéb szakmai rendezvények rendkívül hasznosak, hiszen ekkor személyes kapcsolatépítésre is van lehetőség. Sok cég részt vesz ezeken az eseményeken, és kifejezetten azokkal az emberekkel találkozhatsz, akik esetleg fel fognak venni téged. Meghallgathatsz szakmai előadásokat, segítenek elindulni a pályaválasztás útján, vagy éppen olyan álláslehetőségre lehetsz figyelmes, ami az interneten nem került eléd. Egy szóval rengeteg lehetőség rejlik a személyes találkozásokban, érdemes tehát pár órát erre szánni.

Összegzésképp, lehetőségeid mindig vannak és lesznek, csupán tenni kell azért, hogy tiéd lehessen a kívánt állás. Kitartóan és türelmesen kell hozzáállni a folyamathoz, valamint a felkészültség is elengedhetetlen. Indulj el egy úton, és egy idő után rátérsz arra, ami neked lett kitalálva. Ha mégsem, akkor mindig ott a lehetőség a váltásra, hogy egy olyan munkád legyen, amiben örömödet is lelet, hiszen ez hosszútávon nagyon fontos.

Szerző: I.A.

Fotó: Envato

Forrás: munkaeropiac.eu